Swedish Arabic English Finnish French German Spanish

Om Oss

logo Unik Racing

Verksamheten inriktar sig på tillverkning av spjällhus och insug men även på andra tekniska speciallösningar. Konstruktioner som är unika. Ambitionen är att anpassa produkterna helt efter kundens önskemål och i princip är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi kommer dock aldrig att göra avkall på kvaliteten, utan strävar hårt efter att leverera bästa tänkbara produkter till mycket konkurrenskraftiga priser!

Vi har en kompetent maskinpark bestående av cnc svarvar och fräsar m.m

 

 

Som exempel på vår tillverkning kan nämnas kring-utrustning till insugen, bränslespridare, nipplar och stränggjutna bränslerör m.m.

Eftersom kvaliteten är bland det viktigaste i allt vi producerar har vi exempelvis anlitat SAPA som tillverkar högkvalitativa bränslerör i aluminium åt oss.

Vi har även samarbete med tillverkaren av motorstyrningssystemet EFI-tech och kan därför erbjuda helt kompletta lösningar till varje önskad applikation. Om kunden vill kan vi även installera de önskade produkterna direkt i fordonet.

Grundare och Ägare

Företaget grundades år 2004 av Jouni Kautto. Jouni har en bakgrund som delägare i ett större verktygsmakar företag. "- Det stora intresset för bilar med optimerade motorer gjorde att jag sålde min del i verktygs företaget och valde att starta ett eget företag för att uppfinna och tillverka unika produkter, speciallösningar och konstruktioner utöver det vanliga". Idag tillverkar Unik Racing förutom speciallösningar, insug och spjällhus som är välkända inom racing kretsar.

Unik Racing äger även webbsidan www.forvikingsonly.nu som säljer unika kläder med vikinga motiv över hela världen.